Skip to content

Besøksadresse

Sønsterudveien 32 - Kolbotn

Telefon / akuttvakt

401 22 222

Åpningstider

Se våre åpningstider her.

tannverk

Tannverk kan innebære konstant eller varierende forekomst smerte og ubehag i ett eller flere områder. Disse smerter og ubehag vil ofte skyldes en infeksjon som har oppstått i tannerven, pulpa, eller i støtteapparatet rundt tannen. Behandlingen, om tannen skal og kan bevares, vil ofte være å rotfylle tannen og omsider bygge opp tannen. Om tannen ikke kan reddes, eller om det ikke er ønskelig, vil tannen måtte fjernes ved en tanntrekking.

Klassifisering av tannverk

Ved tannverk vil det være nødvendig å kartlegge hvor smertene kommer fra. Ved å forstå hvor ofte, hvor intens, varighet og lokalisasjonen til smerten kan tannlegen kartlegge hvor smertene kommer fra og hva de skyldes. 

Behandling av tannverk

Akutt behandling

I første omgang vil denne type behandling ha to formål, å redusere smertene og ubehaget forbundet med tannverken, og å forhindre utvikling av skaden. Det kan være i form av en midlertidig eller permanent fylling, akutt rotfylling, eller behandling av støttevevet rundt tannen.

Rotfylling

Dersom tannverken skyldes tannerven, der det forventes at tannerven er skadet i en grad hvor den vil ikke kunne reparere seg selv, vil det være nødvendig å foreta en rotfylling. Det ideelle vil være å kunne gjennomføre hele rotfyllingen, men på grunn av begrenset tid eller overfølsom tannerve, kan det være aktuelt å foreta en akutt behandling. Ved et slikt tilfelle legges et smertedempende middel mot tannerven og smertestillende forskrives.

Tannuttrekking

Noen ganger vil det hende at tannen som har tannverk, ikke anses som gunstig eller ønsket å bevare. I slike tilfeller vil det kunne fordel å fjerne tannen før eller senere for å forhindre utvikling av smertene og skaden. Hvis tannen har en sentral betydning i estetikk eller funksjon kan bli nødvendig å finne en kunstig tannerstatning.

Ingen behandling

Det vil alltid være mulig å velge å ikke behandle tannen eller tannverket, og ved slike omstendigheter skal man være forberedt på at smertene kan forverre seg, skaden kan utvikle og spre seg og gi andre kroppslige symptomer slik som feber eller nedsatt almenn tilstand.

Fakta

Visste du at du kan dempe tannverk ved å gni en isbit bak på hånden i partiet mellom tommelen og pekefingeren?

Visste du at i gamle Tyskland var det en tradisjon å kysse et esel for å slippe tannverk? 

Visste du at du kan dempe tannverk ved å gni litt nellikolje mot tannkjøttet der tannverken befinner seg, eller bløtlegge litt bomull som du har opp i tannen som har tannverk?

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn