Skip to content

Besøksadresse

Sønsterudveien 32 - Kolbotn

Telefon / akuttvakt

401 22 222

Åpningstider

Se våre åpningstider her.

Implantat-behandling

Implantattenner er mer omfattende og kompliserte. I tilfeller med en akutt problemstilling, vil det være foretrukken at det er den behandlende tannlegen som håndterer den akutte situasjonen. Dette er for at man unngår en uenighet om hvem som er ansvarlig for den implantatbehandlingen. Dersom det er ikke mulig for behandlende tannlege å utføre behandling, vil nødvendig behandling kunne ytes men da uten at behandler holdes ansvarlig. Utfordringen vil implantatbehandlinger kan være hvilken implantatsystem som er benyttet og om behandler har nødvendig verktøy til å kunne jobbe med dette systemet.

Klassifisering av implantatbehandling

Ved problemer med implantattenner vil det være nødvendig å forsøke å få et inntrykk om problemet ligger ved kjevedelen eller tyggedelen.

Behandling ved problemer med tyggedel

Om problemet ligger ved tyggedelen, vil det måtte kartlegges om problemet ligger overfladisk ved konstruksjonen, slik som fraktur av materiale, eller om det ligger i festet til tyggedelen. Dersom problemet ligger ved festet til tyggedelen, vil det være nødvendig å se om denne kan løsnes for så å vurdere underliggende problem og håndtere denne. 

Behandling ved problemer med kjevedel

Dersom problemet ligger ved kjevedelen er det straks mer alvorlig. I slike tilfeller vil ofte ikke behandlingen kunne utføres med det samme. En vurdering av skadeomfanget vil være nødvendig, for å vurdere om implantatet er mulig å redde. I så fall vil behandlingen iverksettes. Ved dårlig prognose vil det kunne være nødvendig å fjerne implantatet.

Fakta

Visste du at tannimplantater er laget av titanium? Samme materiale som benyttes til å lage romskip og missiler.

Visste du at tannimplantater ikke kan få hull? De kan derimot ha tannkjøttssykdommer, som påvirker festet til implantatet.

Visste du at dagens titanium tannimplantater ble oppdaget i Sverige ved en tilfeldighet av legen Brånemark?

Visste du at det ofte er enklere å sette inn et tannimplantat enn å trekke en tann?

Visste du at det finnes over 100 forskjellige produsenter av tannimplantater? Heldigvis er det bare fem som er store og som benyttes til vanlig.

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn