Skip to content

Tannlegevakt på Kolbotn

Besøksadresse

Sønsterudveien 32 - Kolbotn

Telefon / akuttvakt

401 22 222

Åpningstider

Se våre åpningstider her.

tannlegevakt på Kolbotn

Har du vært utsatt for et uhell eller en ulykke? Mistet fylling og skal på reise? Knekt en fortann og skal i selskap? På ferie men har en byll? Det kan være mange grunner til at du kan trenge en tannlege raskt. Da er det god trøst å vite at vi har en tannlegevaktordning for å kunne ta imot pasienter i nød når de trenger oss.

Vakttelefon: 401 22 222

Åpningstider i julen

Ordinære åpningstider

Mandag, onsdag og torsdag: 08 – 19

Tirsdag og fredag: 08 – 16

Åoningstider i julen, 24.12 – 31.12    

Vakttelefon 08:00 – 10:00. 

Oppmøte avtales med vakthavende tannlege

Tannlegevakt på Kolbotn vakttelefon: 401 22 222

Tannlegevakt på Kolbotn | Kolbotn Tannklinikk

Tannlegevakt

Akutte tannproblemer og tannsmerter kan være så kraftige at selv hverdagslige oppgaver blir utfordrende. Det hindrer dessuten god nattesøvn og reduserer evnen til å spise og drikke. Derfor er det viktig å kunne komme til tannlege snarest mulig. 

Vår tannlegevakt på Kolbotn er lett tilgjengelig, møter pasientene med ro og trygghet, har smertefri behandling og gode priser.

Tannlegepriser

Tannlegepriser er ofte en ekstra bekymring når behovet er akutt. Ekstrautgifter passer aldri, men det kan kanskje være en trøst at vi har ulike betalingsløsninger som du kan lese mer om her. Klinikken er dessuten kåret til den rimligste i regionen, og det kan du lese mer om under medieomtalerVåre tannlegepriser er veiledende, men gir deg et bilde av prisnivået. Vi kan gi deg et bindende pristilbud dersom ønskelig.

Tannlegeskrekk

Et akutt behov for vår tannlegevakt på Kolbotn er ille nok, men blir enda verre dersom man har tannlegeskrekk. Vi kan berolige deg med at Kolbotn Tannklinikk har lang erfaring med behandling av dette problemet, og kan vise til mange tilbakemeldinger og omtaler fra fornøyde kunder som hadde tannlegeskrekk. Vår klinikk er tilrettelagt for at du skal få en god opplevelse, fri for tannlegelukt og ubehag. Vi sørger for at du kan høre favorittmusikken din mens vi behandler deg, og gir deg en smertefri behandling.

Kundeomtaler

Vi vet at mange av våre kunder undersøker hva andre mener om oss før de blir kunder. Nettopp andres omtaler er en direkte årsak til vår gode kundevekst. Her kan du kan lese om;
  1. Generelle omtaler om vår klinikk, om oss som jobber her, vår behandling og generelt om klinikken.
  2. Vi har også spesialistkompetanse innen tannkjøttbetennelse, og omtaler av vår spesialistkompetanse kan du lese om her.
  3. Og som nevnt, har du tannlegeskrekk finner du omtaler knyttet til tannlegeskrekk på denne siden

Tannskader

Tannskader er forekommer ved uhell, ulykke eller voldshandling. Skadene kan være omstendige og innebære et stort behandlingsbehov. 

I første omgang vil generell helse være av prioritet og betydning. Når denne er ivaretatt, blir det aktuelt å se hvilke skader som har oppstått på tenner og støttevevet. Så snart dette er kartlagt kan vår tannlegevakt på Kolbotn arbeide for å utbedre disse slik at normale forhold gjenopprettes.

Les mer om tannskader.

Frakturert tann eller fylling

Frakturert tann eller fylling innebærer at deler av en tann eller fylling har sprukket. Dette kan skje selv om tannen har vært behandlet tidligere eller ei. I de fleste tilfeller forekommer en slik fraktur ved at kunden har tygget på noe mykt som brød, pizza eller liknende. 

Andre ganger kan det skyldes harde matvarer eller gjenstander. Behandlingen vil være avhengig av hvor på tannen/fyllingen sprekken går og om tannen lar seg redde. 

Les mer om frakturert tann eller fylling.

Byll / hevelse

En byll eller en abscess er begge navn på en tilstand der en infeksjon danner seg i et avgrenset og innkapslet hulrom. Dette hulrommet består av immunceller og som regel bakterier. Det innkapslet hulrommet gjør at kroppens forsvarsceller og legemidler ikke kommer til. Derfor behandles byll fortrinnsvis ved å lage hull på det innkapslete hulrommet eller ved bruk av antibiotika. Deretter behandles selve årsaken til byllen/abscessen.

Les mer om byll / hevelse.

Mistet fylling

Fra tid til annen kan det hende at en fylling mistes eller går tapt. Det kan være flere årsaker til dette, blant annet tannråte, belastning eller dårlig feste. Uansett årsak vil den blottlagte delen av tannen, der fyllingen har vært, måtte tildekkes for å forhindre plager og utvikling av sykdom. 

Dersom det allerede foreligger en annen skade vil denne måtte håndteres først. I de tilfeller en tann har dårlig utsikt (prognose) vil den måtte fjernes.

Les mer om mistet fylling.

Hull i tennene

Avhengig av størrelse, utstrekning og smerteterskel, vil et hull i en tann kunne gi alt fra lett til sterk smerte eller ubehag, ofte i form av ising til tannverk. Små hull, som ikke er en trussel til tannerven, kan med fordel observeres om forholdene er lagt til rette for dette. Større hull vil måtte behandles med en fylling. Dersom hullet går inn til tannerven, slik at en infeksjon befinner seg i tannerven, vil denne måtte rotfylles først, eller fjernes ved en tanntrekking.

Les mer om hull i tennene.

Infeksjon rundt visdomstann

Ikke uvanlig vil visdomstenner på et eller annet tidspunkt kunne gi noen plager og ubehag. Problematikken oppstår der det er vanskelig å holde tannen og området rundt rent. Opphopning av bakterier og belegg, vil omsider skape en infeksjon som kan gi en varierende grad av plager. Det kan være smerte, feber eller nedsatt gapeevne. Behandlingen vil innebære å dempe infeksjonen, for så å vurdere om tannen vil måtte fjernes eller ei. 

Les mer om infeksjon rundt visdomstann.

Tannverk

Tannverk kan innebære konstant eller varierende forekomst smerte og ubehag i et område. Disse smerter og ubehag vil skyldes en infeksjon som har oppstått i tannerven, pulpa, eller i støtteapparatet rundt tannen. Behandlingen, om tannen skal og kan bevares, vil være å rotfylle tannen og omsider bygge opp tannen. Om tannen ikke kan reddes, eller om det ikke er ønskelig, vil tannen måtte fjernes ved en tanntrekking.

Les mer om tannverk.

Løs tann

En løs tann kan skyldes mye, og ubehaget som vil følge vil variere ut i fra årsaken. Den vanligste årsaken vil være en dypgående tannkjøttsinfeksjon. En slik løs tann vil være ubehagelig å bruke, men gir ellers lite smerte eller ubehag. Behandlingen vil innebære å fjerne den. Om den løse tannen skyldes andre årsaker, vil det være nødvendig å kartlegge disse for så å vurdere om tannen kan behandles og beholdes eller om den må fjernes. 

Les mer om løs tann.

Løs fylling/krone

En løs krone skyldes ofte svikt i limet eller sementen som fester kronen til tannen. Det kan være en bakenforliggende årsak til dette, slik som hull i tannen eller sprekkdannelse. Om det er ingen bakenforliggende årsak til den løsnede kronen, limes eller sementeres kronen bare på nytt. Om det er en underliggende årsak til løsningen, vil denne måtte håndteres først for så å vurdere om kronen vil kunne gjenbrukes. 

Les mer om løs fylling / krone.

Barnetannpleie

Hos barn vil akutt tannbehandling ofte innebære behandling av tannskade, byll og abscess, hull i tennene eller tannverk. Barnetannpleie anbefales å utføres hos den offentlige tannhelsetjenesten, som har stor erfaring med å behandle denne målgruppen. Behandlingen er kostnadsfritt frem til og med det året man fyller 18 år. Er den offentlige tannklinikken stengt, eller om det av andre grunner er ønskelig, kan behandlingen utføres hos oss.

Les mer om barnetannpleie.

Kjeveortopedisk behandling

En omfattende behandling som tannregulering vil kunne by på problemer og utfordringer underveis i behandlingen. Den vanligste vil være løsning av en reguleringsfeste eller -bøyle. I disse tilfeller vil det kunne være svært ubehagelig å gå med reguleringen. Er problemet enkelt vil den kunne håndteres hos oss. I mer kompliserte tilfeller vil behandlingen måtte utføres av en reguleringstannlege.

Les mer om kjeveortopedisk behandling.

Implantatbehandling

Implantatbehandling er en mer omfattende og komplisert behandling. I de tilfellene det foreligger en problemstilling, vil det være foretrukken at det er den behandlende tannlegen som håndterer den akutte situasjonen. Dette er for at man unngår en uenighet om hvem som er ansvarlig for den totale behandlingen. Dersom det er ikke mulig for behandlende tannlege å utføre behandling, vil nødvendig behandling kunne ytes men da uten total ansvar.

Les mer om implantatbehandling.

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn