Besøksadresse
Sønsterudveien 32 - Kolbotn
Telefon / akuttvakt
401 22 222
Åpningstider
Se våre åpningstider her.
Behandling av Tannlegeskrekk - vår metode
På Kolbotn Tannklinikk har vi over årene utviklet mange utradisjonelle rutiner og fremgangsmåter for å tilby våre kunder en profesjonell behandling av tannlegeskrekk.

Behandling av tannlegeskrekk begynner når du kontakter oss
Mye av hemmeligheten bak vår suksess med behandling av tannlegeskrekk, har vært vår evne til å sette oss inn i situasjonen til kunder som har tannlegeskrekk. For å lykkes med dette, har vi viet mye oppmerksomhet til store og små detaljer som betrygger og ivaretar våre pasienter.
Hos oss begynner behandling av tannlegeskrekk allerede når kunden tar kontakt for å bestille time. Den fortsetter gjennom den trinnvise prosessen vi bruker i behandlingen, og varer helt til oppfølgingen i tiden etter behandling.
Flertrinns tilvenningssprogram
Vårt flertrinns tilvenningsprogram handler om å se deg som en person og et individ, ikke slik det ofte fort kan bli der du blir én av mange. Du kjenner kanskje igjen følelsen eller opplevelsen?
På bakgrunn av dette har vi av kreativitet laget en egen unik oppskrift på hvordan vi ønsker å bygge et trygt og solid forhold til våre pasienter. Vi tror på at et godt forhold begynner med riktig fot til og er med på å skape det forholdet som så mange av våre pasienter lovpriser oss for. Vårt flertrinns tilvenningsprogram er et program som tilpasses deg og behovet ditt ut i fra den grad av tannlegeskrekk du har.
Vårt første møte benyttes til å kartlegge forhold slik at vi sammen kan bestemme og tilpasse tilvenningsprogrammet. Med en gradvis tilnærming sikrer vi dermed dannelsen av et trygt og solid samarbeid som både du som pasient og vi som klinikk er tjent med. Gradvis vil du som pasient bli fortrolig med din tannlege, og din tannlege fortrolig med deg.
Når du er klar for det vil behandling trappes opp i et omfang og et tempo som sikrer at du som pasient har hele tiden full kontroll og mestring av situasjonen. Resultat kan du lese mer om på vår side med tilbakemeldinger fra pasienter med tannlegeskrekk.

Kvinner er 3 ganger mer utsatt for å utvikle angst, stress og depresjon sammenlignet med menn, og er også mer utsatt for å utvikle tannlegeskrekk. Faktisk har 2 av 3 kvinner tannlegeskrekk, Tilsvarende har 1 av 6 menn tannlegeskrekk.

Visste du at?

Hos oss kan du høre på musikken du liker. Bruk hodetelefoner, høy eller lav lyd, radio eller spotify. Kom med dine ønsker, vi gjør alt vi kan for å imøtekomme deg.

Visste du at?

Odontofobi, tannlegeskrekk eller tannlegeangst, er ikke som medfødte fobier, slik som frykt for vann, dyr eller høyder. Tannlegeskrekk er noe som utvikler seg lenge etter fødsel, og kan derfor enklere overvinnes.

Visste du at?

Fritt for smerte og ubehag
Et smertefritt forløp handler ikke for oss om bare om fravær av smerte men også fravær av vesentlig ubehag. De aller fleste har en frykt for den uforutsigbare, skarpe og svært ubehagelige smerten som kan oppstå.
Og selv om vi har vært vellykket med å hindre denne, er det vel så viktig å hindre annet ubehag som pasientene våre kan oppleve og frykte. Dette kan være så enkle ting som den ubehagelige tannklinikklukten, pirking av tennene, lett brekningsfølelse og drukningsfornemmelse, men for de som opplever dette har det stor betydning. Derfor tilpasser vi både tilvenningsprogrammet og behandlingene som skulle følge etter slik at vi hele tiden ivaretar pasienten.
Ingen pirking i tennene. Vi bruker andre metoder!
For å bryte det tradisjonelle møtet med et helseforetak der farger på uniform er hvit og interiør er minimalt og steril, har vi valgt interiør og farger ofte forbundet med varme og behag. Det er de samme fargekombinasjonene ofte brukt ved brukssteder forbundet med spa og velvære.
Din egen musikk på øret under behandling av tannlegeskrekk?
Lyder kan direkte knyttes til tidligere ubehagelige opplevelser, og kan i seg selv være en årsak til at man ikke har besøkt tannlegen på svært lang tid. Akkurat dette ubehaget kan vi heldigvis enkelt gjøre noe med, nemlig ved å tilby musikk i hodetelefoner.
Det er kunden som har kontroll!
Felles for mange pasienter med tannlegeskrekk er følelsen av å mangle kontroll. Dette har vi sørget for å gjøre noe med. God verbal kommunikasjon og informasjonsflyt er ikke bare greit men også en nødvendighet.
Likevel viser erfaringer at det ikke alltid er nok. Vi som mennesker benytter forskjellig kommunikasjonsspråk, og dette gjenspeiler vi i vår væremåte. Derfor benytter vi oss av en rekke metoder for å forberede våre pasienter på behandlingen både på forhånd og underveis.
Etter behandlingen gjennomgås behandlingen. Med dette opplever våre pasienter god kontroll over omgivelsene og behandlingen sin. Metodene vi bruker til å formidle denne informasjon er en kombinasjon av muntlig, skriftlig og visuell kommunikasjon og informasjon.
De fleste prosedyrer dokumenteres med fotobilder slik at pasienten kan selv være med på behandlingen som ble utført. Foruten å være lærerikt og bidra til kontroll, betrygger det våre pasienter med nødvendigheten til behandlingen og skaper tillit mellom klinikken og pasienten.

Nofobi
NOFOBI står for Norsk forening for odontofobi og er en forening som jobber med tannlegeskrekk (odontofobi). Foreningen har i dag ca. 350 medlemmer, hovedsakelig bestående av tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer og psykologer.
Norsk forening for Kognitiv Terapi
Norsk forening for kognitiv terapi er en forening som konsentrere seg om en kognitiv tilnærming til angstlidelser, depresjoner, søvnproblemer og utmattelse. Metoden benyttes både ved psykologiske og fysiske lidelser.
ISDAM
ISDAM står for International Society of Dental Anxiety Management og har masse informasjon om tannlegeskrekk for tannhelsepersonell. På deres facebookside deler de derimot mange nyttige tips som kan være til hjelp for den som har tannlegeskrekk.
Dental Fear Central
Dental Fear Central er en interesseside med informasjon til både tannhelsepersonell og befolkningen generelt. Følg deres facebook side for nyttige tips og informasjon.










Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!
Tanja Hoff
Kontakt oss
Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222
E-post:
Send epost
Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222
Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.