Skip to content

Forebyggende behandling

Plakk, som er et belegg av bakterier og matrester, fester seg til tannoverflaten utover dagen. Dette skjer hovedsakelig der tannkjøttet fester seg til tannen. Om dette belegget får ligge urørt omdannes denne til tannstein under gitte forhold. Tannstein bilder til seg enklere nytt belegg. Uforstyrret vil tannstein og plakk vokse nedover inn mot tannkjøttet og skape tannkjøttssykdom og -infeksjon. Med forebyggende behandling kan denne problemstillingen unngås ved at optimal munnhygiene vil hindre plakk fra å bli liggende og omsider omdannes til tannstein.

Tannkjøttsbehandling og forebyggende

Mer om forebyggende behandling

Forebyggende tannbehandling er all behandling som har til hensikt å hindre bakteriebelegget plakk fra å feste og forbli på tannen, og omsider omdannes til tannstein.

Dette vil også begrense utviklingen av både tannkjøttsinfeksjonene Gingivitt og Periodontitt samt karies (hull).

Behandlingen vil inkludere informasjon om dannelse av bakteriebelegg plakk og tannstein, tannkjøttsinfeksjon og tiltak for å utbedre disse.

Vanlige spørsmål

Her svarer vi på alle de vanligste spørsmålene kunder har i tilknytning til forebyggende behandling. Har du ytterligere spørsmål er du velkommen til å ta direkte kontakt med oss via e-post eller telefon.

Før enhver behandling må vi begynne med en undersøkelse og kartlegging av forholdene. Skadens omfang kartlegges og områder med antydning til tannkjøttsinfeksjon noteres.

Informasjon om tannkjøttsinfeksjon blir gitt. Årsak, dannelse og utvikling av tannkjøttsinfeksjonen blir utdypet og forklart nærmere. Kundens eksisterende munnhygienerutiner kartlegges og informasjon og veiledning i endring av munnhygienerutiner gis. Ved behov introduseres nye tannpleieprodukter for å hjelpe kunden å forbedre daglig munnstell.

Til slutt vil enkel rens og puss utføres slik at kunden begynner med sunne og friske forhold.

Forebyggende tannkjøttsbehandling vil ofte inkludere noe enkel rens og puss. De fleste vil ikke oppleve behandlingen som smertefull. Enkelte pasienter, med stor mengde bakteriebelegg som plakk og tannstein vil kunne oppleve noe smerte på grunn av økt følsomhet.

Det er av stor betydning for oss at våre kunder ikke opplever noen smerter underveis i behandlingen. Derfor har vi investert store mengder tid og penger i rutiner og utstyr for å oppnå dette. I dag tilbyr vi flere teknikker og metoder for å kunne levere bedøvelse smertefritt, slik som Vibraject og Quicksleeper 5.

Mye av behandlingen vil omhandle informasjon om infeksjon og hvordan denne kan behandles. Senere vil noe av tiden vil benyttes til en enkel rens og puss. Forebyggende behandling, inkludert enkel rens og puss, fordeles ofte på 1 – 2 seanser med et totalt tidsbruk på mellom 20 – 40 minutter.

Prisen vil avhenge av antall seanser og tidsbruk. Pris vil variere fra 900kr til 1800kr, og er basert på timepris. Se prisliste for mer informasjon.

Om ikke forebyggende behandling utføres vil mengde bakteriebelegg plakk og tannstein vokse. Bakteriene vil lettere komme inn i tannkjøttet og etterhvert vil faren for utvikling av tannkjøttsinfeksjonen Periodontitt øke.

Det er ingen gode alternativer til forebyggende behandling. Den viktigste delen ved forebyggende behandling er innsatsen kunden må legge i den daglige tannpleien. Det finnes i dag et stort utvalg av tannpleieprodukter men det viktigste er å bruke disse daglig enn å la de ligge til pynt.

I tilfeller der det er store endringer i munnhygienerutiner eller at det forventes vanskeligheter med å tilta seg all ny informasjon kan det være behov for å sette opp til en oppfølgingstime. Ved oppfølgingstime vurderes munnhygienerutinene og veiledning i forbedringer vil bli gitt om nødvendig.

Ved god oppfølging av kunden har forebyggende behandling god prognose. Ved daglig bruk av tannpleieprodukter slik anbefalt vil tannkjøttsinfeksjonen opphøre og tannkjøttet vil allerede etter 1 uke begynne å vise tegn til tilheling.

Til å begynne med er det ikke uvanlig at det blør fra tannkjøttet ved bruk av tannpleieprodukter. Dette er fordi det foreligger en infeksjon i tannkjøttet, Gingivitt eller Periodontitt. Ved daglig bruk av anbefalte tannpleieprodukter vil blødningen omsider avta og en friskere tannkjøtt vil vise seg.

Produktsider for tannkjøtts-behandling

Forebyggende behandling

Har til hensikt å forhindre hull og tannkjøttssykdom ved å fjerne bakteriebelegget plakk fra tannen.
Les om forebyggende behandling.

Enkel rens og puss

Er enkel behandling som skal fjerne plakk, overfladisk misfarging og tannstein fra tannens overflate.
Les om enkel rens og puss.

Omfattende rens

Er mer dypgående behandling enn enkel rens og puss, og er tiltenkt å fjerne plakk og tannstein fra oppunder tannkjøttranden.
Les om omfattende rens.

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – din tannlege på Kolbotn