Skip to content

Besøksadresse

Sønsterudveien 32 - Kolbotn

Telefon / akuttvakt

401 22 222

Åpningstider

Se våre åpningstider her.

Oppbygging av tann

I de situasjoner der det er en tannskade, som for eksempel hull i tennene, fraktur eller slitasjeskader vil det være behov for å bygge opp den skadede delen av tannen eller tennene. Ofte vil det foreligge flere alternativer å velge mellom, hvor noen av disse vil være bedre enn andre. Likeledes vil det ofte være en vesentlig prisforskjell.

Oppbygging av tann

Mer om oppbygging av tann

I tilfeller der det viser seg å være et behov for å bygge opp tannen vil det være flere faktorer som vil avgjøre om det ene alternativet er bedre fremfor det andre.

Med en undersøkelse og kartlegging av forholdene vil man få bedre innsikt i hvilke alternativer som vil være aktuelle.

Forhold som vil vurderes er blant annet skadens størrelse og fasong, tannens tilstand, estetiske krav, forventninger og pris.

Oppbygging av en tann kan også være aktuelt der det ikke foreligger en skade ved tannen, men som et avsluttende ledd ved en annen behandling, som for eksempel ved en rotfylling.

I dag har vi et godt utvalg av behandlingsalternativer til oppbygging av tann. I tillegg til at flere metoder finnes, er det også stort utvalg i materialer og kombinasjon av disse.

Med god kunnskapsutvikling er vi alltid oppdatert om hvilke metoder og materialer som er til rådighet, og egnet bruk av disse. Dette bidrar til å heve kvaliteten på arbeidet til topp nivå og flere fornøyde pasienter.

De vanligste metodene til oppbygging av tann

Fyllinger

Fyllinger er den metoden som benyttes oftest til oppbygging av tann. Det er også det materialet som har hatt stor utvikling de siste årene. I dag finnes et stort og godt utvalg av materialer til bruk som fyllingsmateriale. Det er hovedsakelig de fysiske og estetiske egenskapene som skiller disse materialene fra hverandre.
Les om fyllinger.

Krone

Krone er foretrukket i tilfeller der det foreligger en stor tannskade, eller der belastningen kan være stor, som for eksempel ved slitasjeskader. En krone er som en hette, med form som en tann, og som limes på en tilpasset tann.
Les om krone.

Stiftkonus

Stiftkonus er en metode til oppbygging av tann som benyttes i de tilfeller det er en stor tannskade og lite tann igjen. Løsningen krever at tannen har en rotfylling. En stiftkonus dekkes til slutt med en krone for øke styrken og forbedre estetikken i området.
Les om stiftkonus.

Fasetter

Fasetter er et fasademateriale som legges over en misfarget tann eller en tann med mindre tannskade. Fasetter kan ikke brukes ved alle typer skader og belastninger, og brukes hovedsakelig i de tilfeller det er krav til et estetisk / kosmetisk resultat og der bakdelen til tannen ikke er skadet.
Les om fasett.

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn