Skip to content

inman aligner

De fleste av oss vil ha noen skjevheter ved vår tannstilling. Om muligheten var der da vi var mindre, og den ble benyttet, ble stordelen av disse skjevhetene korrigert hos reguleringstannlegen i skolealder. Tenner er hele tiden i bevegelse, selv i voksen alder. Om tennene ikke låses i sin nye posisjon er det fare for at tennene vender tilbake til den opprinnelige tannstillingene. I dette tilfellet ville det være til tannstillingen før tannregulering ble utført. I disse tilfellene, og i tilfeller der enkelte ikke fikk tilbud om regulering eller ikke hadde anledning til å benytte dette tilbudet, vil det kunne opptå et behov for å regulere tennene slik at en mer estetisk utseende oppnås.

Det finnes i dag et utall av forskjellige reguleringsmetoder som kan benyttes til å korrigere tannstillingen til tennene. Disse kalles korttidsregulering, kjent som usynlig regulering på folkemunn. Et av disse metodene er såkalte apparatur (Inman Aligner).

Inman Aligner
1. Trangstilling og skjeve tenner i frontområde i overkjeve og underkjeve.    2. Inman Aligner apparatur påsatt tennene i overkjeve og underkjeve.   3. Tennene normalstilt.

Mer om Inman Aligner

Inman Aligner er en type korttidsregulering som ble utviklet i 2000 av den amerikanske tannteknikkeren Don Inman.
Den var opprinnelig beregnet til bruk av reguleringstannleger, men i 2004 oppdaget tannlege Tif Qureshi apparaturen og tok den med til England hvor han benyttet den til å behandle sine pasienter.
Han så stor verdi og nytte av apparaturen og jobbet derfor hardt og lenge med å videreføre denne kunnskapen og teknikken videre til andre tannleger i forskjellige land.

Også ved Inman Aligner benyttes data i planleggings- og fremstillingsfasen (CAD/CAM). Dette gir en bedre individuelt tilpasset apparatur som igjen vil gi en mer kontrollert, raskere og mer nøyaktig forflytning av tennene til ønsket posisjon.

Vanlige spørsmål

Her svarer vi på alle de vanligste spørsmålene kunder har i tilknytning til Inman Aligner. Har du ytterligere spørsmål er du velkommen til å ta direkte kontakt med oss via e-post eller telefon.

Inman Aligner er konstruert og individuell tilpasset i hvert tilfelle. Apparaturen består av to bøyler i klar plast, koblet sammen i et rammeverk. I koblingen til rammeverket ligger det fjærer som sørger for å aktivt trekke bøylene sammen mot hverandre. Apparaturen plasseres over tennene, med en bøyle foran tennene og en bøyle bakenfor tennene. Forflytning av tennene forekommer ved at bøylene presser i en bevegelse mot hverandre på grunn av fjærene. Tennene vil da bli presset og flyttet mot en forutbestemt tannbue for å skape en fin og harmonisk plassering.

Det gjør ikke vondt å bruke Inman Aligner. Om det skulle foreligge behov for tilrettelegging før skinnene kan tas i bruk, og en slik tilrettelegging kan gi smerte og ubehag, vil bedøvelse tilbys.

Det er av stor betydning for oss at våre kunder ikke opplever noen smerter underveis i behandlingen. Derfor har vi investert store mengder tid og penger i rutiner og tannlegeutstyr for å oppnå dette. I dag tilbyr vi flere teknikker og metoder for å kunne levere bedøvelse smertefritt, slik som Vibraject og Quicksleeper 5.

Normal forventet behandlingstid med Inman Aligner vil være fra to måneder, ved enkle tilfeller, og opp mot ett år ved mer krevende tilfeller. For å redusere tidsforbruket anbefales det å bruke skinnen hele dagen og kun ta ut apparaturen ved måltider, møter eller ved sosiale sammenheng. Normal anbefaling er 23 timers bruk i løpet av et døgn. Mindre bruk enn dette vil påvirke behandlingstiden.

Kostnaden for Inman Aligner er 16.000kr per skinne/kjeve. Denne prisen inkluderer nødvendige kontrolltimer hver 14. – 21. dag.

Det finnes ingen liknende apparatur til Inman Aligner da den er unik i sin design og funksjon.

Clear Smile Aligner er klare avtakbare plastskinner som kan benyttes til å utføre enklere forflytninger men vil ha et lengere behandlingstid.

6 Month Smiles er en tannfarget regulering som er bedre egnet til mer omfattende forflytning av tenner framme i munnen, i sideområdet, eller en kombinasjon. Løsningen er fast montert og ikke avtakbar.

Etter at en Inman aligner behandling er gjennomført og tennene er kommet seg på plass må de sikres i sin nye posisjon slik at de ikke beveger seg ytterligere. Den enkleste måten å sikre tennene på er ved å lime tennene sammen med en metalltråd bak tennene, en såkalt retainertråd. I noen tilfeller anbefales det å bruke en klar plastskinne på nettene i tillegg til metalltråden, som et ekstra sikkerhetsledd. Egnet løsning, og pris, vil vurderes etter at Clear Smile Aligner behandling er fullført.

Inman Aligner som system egner seg godt til rask forflytninger av tenner i fortannsområdet, mellom hjørnetann til hjørnetann. Apparaturen, på grunn av sin enkle form, er lett å bruke og relativ rask i effekt. Om den brukes slik anbefalt har systemet god prognose.

Ved behov for større forflytninger anbefales andre alternativer, slik som 6 Month Smiles.

Fordeler

  • Enklere apparatur til bruk ved forflytninger av fortenner
  • Raskt resultat ved riktig bruk
    Skinner av tykk plast med liten fare for deformering

Ulemper

  • Enkelt system som har sine begrensninger
  • Effekt er påvirket av brukstid
  • Behandlingsforløp og skinner må kontrolleres hver 14. – 21. dag

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn