Skip to content

6 month smile

De fleste av oss vil ha noen skjevheter ved vår tannstilling. Om muligheten var der da vi var mindre, og den ble benyttet, ble stordelen av disse skjevhetene korrigert hos reguleringstannlegen i skolealder. Tenner er hele tiden i bevegelse, selv i voksen alder. Om tennene ikke låses i sin nye posisjon er det fare for at tennene vender tilbake til den opprinnelige tannstillingene. I dette tilfellet ville det være til tannstillingen før tannregulering ble utført. I disse tilfellene, og i tilfeller der enkelte ikke fikk tilbud om regulering eller ikke hadde anledning til å benytte dette tilbudet, vil det kunne opptå et behov for å regulere tennene slik at en mer estetisk utseende oppnås.

Det finnes i dag et utall av forskjellige reguleringsmetoder som kan benyttes til å korrigere tannstillingen til tennene. Disse kalles korttidsregulering, kjent som usynlig regulering på folkemunn. Et av disse metodene er tannfarget regulering (6 month smile, C-fast e.l.)

6 month smile

1. Trangstilling og skjeve tenner i frontområde og sideområde, i overkjeve og underkjeve.    2. 6 Month smile regulering påsatt tennene i overkjeve og underkjeve.    3. Tennene normalstilt i overkjeve og underkjeve.

Mer om 6 month smile

6 Months smiles er en type korttidsregulering utviklet i 2006 i USA. Apparaturen er mer omfattende enn de andre systemene, og har derfor fått annerkjennelse hos både tannleger som kjeveortopeder. Ved 6 Month Smiles blir også data brukt i planleggings- og fremstillingsfasen (CAD/CAM), for å kunne oppnå en mer kontrollert  forflytning og et bedre og mer nøyaktig resultat.

6 months smiles er den mest omfattende apparaturen innenfor korttidsreguleringer. Den kan benyttes til å flytte en eller flere tenner i deler eller hele tannbuen, både fortannsområdet og sideområdet.

Dette er apparaturen som er bedre egnet til bruk ved vanskeligere tilfeller på grunn av større muligheter til å forflytte tennene og øket kontroll av forflytningen. Apparaturen kan anses som en ”light” versjon av ordinær tannregulering.

Vanlige spørsmål

Her svarer vi på alle de vanligste spørsmålene kunder har i tilknytning til 6 month smile. Har du ytterligere spørsmål er du velkommen til å ta direkte kontakt med oss via e-post eller telefon.

6 months smiles er en mer estetisk og forenklet variant av den klassiske tannreguleringen. Apparaturen består av festeklosser i klar gjennomsiktig plast, ståltråd som er tannfarget, og strikker som er av klar gummi.

Festeklossene festes til tennene med lim, og ståltråden festes deretter til klossene ved hjelp av strikker.

Ståltråden, som er hesteskoformet, vil oppsøke å gjenoppta den opprinnelige formen sin, og vil dermed forsøke å dra tennene til hesteskoformet tannbue. Når den oppnår dette vil tennene ha flyttet til ønsket posisjon og målet vil være oppnådd. Apparaturen fremstilles hos kvalifisert tanntekniker i USA.

6 Month Smiles gjør ikke vondt men tennene kan oppleves noe ømme ved montering og justering av reguleringen. Om det skulle foreligge behov for tilrettelegging før apparaturen kan tas i bruk, og en slik tilrettelegging kan gi smerte og ubehag, vil bedøvelse tilbys.

Det er av stor betydning for oss at våre kunder ikke opplever noen smerter underveis i behandlingen. Derfor har vi investert store mengder tid og penger i rutiner og tannlegeutstyr for å oppnå dette. I dag tilbyr vi flere teknikker og metoder for å kunne levere bedøvelse smertefritt, slik som Vibraject og Quicksleeper 5.

Tidsforbruk ved denne apparaturen vil variere i større grad enn ved de andre apparaturene på grunn av variasjonen i problemstillingen og behandlingsomfanget. Ved enklere tilfeller vil man kunne oppnå ønsket behandlingsresultat allerede innenfor 3-4 måneder, mens ved mer omfattende tilfeller kan det ta opptil ett år. Apparaturen er fast montert frem til behandlingen avsluttes.

Kostnaden for 6 Month Smiles er 18.000kr per skinne/kjeve. Denne prisen inkluderer nødvendige kontrolltimer hver 21. – 28. dag.

I omfattende situasjoner der 6 Month Smiles benyttes er eneste gode alternativ vanlig klassisk tannregulering.

Clear Smile Aligner er klare avtakbare plastskinner som kan benyttes til å utføre enklere forflytninger men vil ha et lengere behandlingstid.

Inman Aligner benyttes til raskere forflytning av flere tenner i overkjeve og underkjeve front, mellom hjørnetann til hjørnetann. Systemet består av én avtakbar skinne.

Etter at en 6 Month Smiles behandling er gjennomført og tennene er kommet seg på plass fjernes apparaturen. Deretter må tennene sikres i sin nye posisjon slik at de ikke beveger seg ytterligere.

Den enkleste måten å sikre tennene på er ved å lime tennene sammen med en metalltråd bak tennene, en såkalt retainertråd. I noen tilfeller anbefales det å bruke en klar plastskinne på nettene i tillegg til metalltråden, som et ekstra sikkerhetsledd. Egnet løsning, og pris, vil vurderes etter at Clear Smile Aligner behandling er fullført.

6 Month Smiles har en god prognose da det er en apparatur som er fastmontert og har virkning hele tiden i motsetning til de andre systemene.

For å ivareta tennene og tannkjøttet er det viktigere at munnhygienenivået er på topp ved bruk av dette systemet.

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn