Skip to content

Smertefri tannbehandling

Moderne utstyr, nok bedøvelse, ingen pirking, favorittmusikken din.

Besøksadresse

Sønsterudveien 32 - Kolbotn

Telefon / akuttvakt

401 22 222

Åpningstider

Se våre åpningstider her.

Smertefri tannbehandling

Mange forbinder tannlegebesøk med både smerte og ubehag. For å kunne gi våre pasienter den beste opplevelsen, har vi utviklet behandlinger der vi vesentlig reduserer eller helt fjerner disse. 

Smertefri tannbehandling
Smertefri behandling

I behandling av tannlegeskrekk begynner vi med vårt tilvenningsprogram. Der kartlegger vi alle forhold knyttet til smerte og ubehag hos kunden, for deretter å legge opp en behandlingsløype som er tilpasset deg som kunde. Vi jobber bevisst med å forhindre smerte, hindre eller minimere ubehag når kunden er til behandling.

Smertefri tannbehandling

Det som er felles for alle pasienter, med eller uten tannlegeskrekk, er at ingen ønsker å oppleve smerte. Og naturlig er det fordi smerte er egentlig kroppens forsvarsmekanisme der den prøver å si ifra om at en skade holder på å oppstå.

Smertelindring etter vårt syn begynner allerede før pasienten kommer inn til behandling. Et rolig og behagelig behandlingsteam som ønsker pasienten velkommen gjør stor forskjell fra å komme til en hektisk og stresset klinikk der følelsen er av et produksjonsbånd. Behagelige omgivelser vil naturligvis påvirke vår oppfatning av smerte og det er her det begynner. Avslappende omgivelser med behagelig musikk i bakgrunnen og en rolig tannlege er en god begynnelse. 

Før videre behandling igangsettes er det viktig at pasienten får nødvendig informasjon slik at de opplever å ha kontroll (link). Etterhvert vil det være nødvendig å sette inn bedøvelse slik at behandling kan igangsettes. For mange er bedøvelse nesten en større frykt enn smerte ettersom de ikke er vant til å kjenne smerte utenom bedøvelsen.

Kunsten av å legge bedøvelse forsiktig og smertefritt er noe som tar tid å trene og utvikle. Over årene har vi prøvd mange forskjellige metoder til å dette og omsider har vi landet på en kombinasjon av teknikker som fungerer veldig godt. 

Uten å gå i detalj kan vi nevne at vi tilbyr vanlig bedøvelse, bedøvelse med avledningsteknikker og computerstyrt bedøvelse. Alle metodene har sine fordeler og ulemper men tanken bak er at vi skal kunne bruke metoden for sine fordeler, slik at opplevelsen forblir positiv. Og resultatet er lovende, ifølge våre tilbakemeldinger fra kundene.

Kvinner er 3 ganger mer utsatt for å utvikle angst, stress og depresjon sammenlignet med menn, og er også mer utsatt for å utvikle tannlegeskrekk. Faktisk har 2 av 3 kvinner tannlegeskrekk, Tilsvarende har 1 av 6 menn tannlegeskrekk.

Visste du at?

Hos oss kan du høre på musikken du liker. Bruk hodetelefoner, høy eller lav lyd, radio eller spotify. Kom med dine ønsker, vi gjør alt vi kan for å imøtekomme deg.

Visste du at?

Odontofobi, tannlegeskrekk eller tannlegeangst, er ikke som medfødte fobier, slik som frykt for vann, dyr eller høyder. Tannlegeskrekk er noe som utvikler seg lenge etter fødsel, og kan derfor enklere overvinnes.

Visste du at?

Behandling uten ubehag

Behandling uten at kunden opplever ubehag er etter vårt syn like viktig som smertefri behandling. Det hjelper lite om man for eksempel har svelgbesvær men opplever at tannlegen ikke tar hensyn til dette.D derfor legger vi mye vekt på dette. 

Noe vi ser mer og mer til er ubehaget pasientene våre med tannlegeskrekk opplever av pirkeren vi bruker ved en undersøkelse. Ved å lytte til våre pasienter har vi dermed utviklet en egen metode til å undersøke uten bruk av pirker. Metoden viser seg å være veldig behagelig for disse pasientene og har raskt blitt en favoritt. På samme måte bruker vi andre metoder for å unngå eller redusere ubehag slik at våre kunder finner tillit og trygget hos oss.

Smertefri behandling
Følg oss på Instagram
 

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn