Skip to content

Esha

Tannlegeskrekk bunner ofte i flere årsaker. Det kan være negative og smertefulle lege- eller tannlegeopplevelser i barndommen. Det kan også være basert på andres grufulle beskrivelser som har skapt sterke negative assosiasjoner til tannlegebehandling. 

Med tannlegeskrekk er man sårbar for ytterligere forsterking av de negative assosiasjonene og frykten for smerte og ubehag. Angsten kan utløses av det «kalde» venteværelset, fra ubehagelige lyder fra behandlingsrommet, og ikke minst av «tannlegelukten.» 

Fravær av behandling øker sjansen for tannhelseproblemer. Enkelte utsetter det nødvendige tannlegebesøket så lenge at et tannhelseproblem utvikler seg til kronisk smerte, til et punkt der man ikke lenger kan utsette behandling. Frykt for et stort behandlingsbehov kan i seg selv påvirke angst negativt. Dette kan påvirke frykt for at kostnaden blir stor, og større dess lengere man venter. Man føler at man mister kontroll og mestringsfølelse, og mange ender i en ond spiral man ikke vet hvordan man skal komme ut av. 

Klarer man til slutt å bestille time, vil tiden frem til behandling ofte preges av lite søvn. Lite søvn forsterker ubehag og fryktfølelse. Dette er ingen god opplevelse, men heldigvis finnes det måter vi kan hjelpe pasientene til å overvinne frykten!

På Kolbotn Tannklinikk har vi over årene utviklet mange utradisjonelle rutiner og fremgangsmåter for å bedre ta vare på pasienter med tannlegeskrekk.

Tannbleking

Aktualitetsmagasin Til klinikkforside Aktuelt forside Tannpleie Kosthold og tannhelse Medieomtaler Pasienthistorier Til klinikkforside Aktuelt forside Tannpleie Kosthold og tannhelse Medieomtaler Pasienthistorier Tannbleking 20. november 2019 Blant landets mest populære tannleger
Read More

Pusse selv, eller bruke elektrisk?

Pusse selv eller bruke elektrisk? Elektriske tannbørster er et godt alternativ til de vanlige tannbørstene. Det vil være fordeler og ulemper med de ulike modellene som finnes på markedet, og
Read More

Føler seg som ny med korttidsregulering

Føler seg som ny med korttidsregulering Korttidsregulering og regulering som nesten ikke er synlig, er en perfekt metode for å regulere på plass tenner som er ute av stilling. Man
Read More

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – din tannlege på Kolbotn