Skip to content

Esha

Tannlegeskrekk bunner ofte i flere årsaker. Det kan være negative og smertefulle lege- eller tannlegeopplevelser i barndommen. Det kan også være basert på andres grufulle beskrivelser som har skapt sterke negative assosiasjoner til tannlegebehandling. 

Med tannlegeskrekk er man sårbar for ytterligere forsterking av de negative assosiasjonene og frykten for smerte og ubehag. Angsten kan utløses av det «kalde» venteværelset, fra ubehagelige lyder fra behandlingsrommet, og ikke minst av «tannlegelukten.» 

Fravær av behandling øker sjansen for tannhelseproblemer. Enkelte utsetter det nødvendige tannlegebesøket så lenge at et tannhelseproblem utvikler seg til kronisk smerte, til et punkt der man ikke lenger kan utsette behandling. Frykt for et stort behandlingsbehov kan i seg selv påvirke angst negativt. Dette kan påvirke frykt for at kostnaden blir stor, og større dess lengere man venter. Man føler at man mister kontroll og mestringsfølelse, og mange ender i en ond spiral man ikke vet hvordan man skal komme ut av. 

Klarer man til slutt å bestille time, vil tiden frem til behandling ofte preges av lite søvn. Lite søvn forsterker ubehag og fryktfølelse. Dette er ingen god opplevelse, men heldigvis finnes det måter vi kan hjelpe pasientene til å overvinne frykten!

På Kolbotn Tannklinikk har vi over årene utviklet mange utradisjonelle rutiner og fremgangsmåter for å bedre ta vare på pasienter med tannlegeskrekk.

Ida Mehrizadeh

Ida Mehrizadeh Ida Mehrizadeh – daglig leder Ida begynte hos oss i 2017 som klinikk-koordinator. Med seg hadde hun erfaring som daglig leder ved Triumph og Gullfunn. Hun viste raskt
Read More

5 grunner til å bruke tannkjøttspesialist

Besøksadresse Sønsterudveien 32 – Kolbotn Telefon / akuttvakt 401 22 222 Åpningstider Se åpningstider på denne siden. 5 grunner til hvorfor en tannkjøttspesialist bør behandle din tannkjøttsykdom Tannkjøttsykdommen periodontitt er
Read More

Tannbleking

Aktualitetsmagasin Til klinikkforside Aktuelt forside Tannpleie Kosthold og tannhelse Medieomtaler Pasienthistorier Til klinikkforside Aktuelt forside Tannpleie Kosthold og tannhelse Medieomtaler Pasienthistorier Tannbleking 20. november 2019 Blant landets mest populære tannleger
Read More

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn