Skip to content

Besøksadresse

Sønsterudveien 32 - Kolbotn

Telefon / akuttvakt

401 22 222

Åpningstider

Se våre åpningstider her.

5 grunner til hvorfor en tannkjøttspesialist bør behandle din tannkjøttsykdom

Tannkjøttsykdommen periodontitt er en kompleks og sammensatt sykdom som er resultat av samspillet mellom ulike faktorer slik som mikroorganismer i munnen, alder, genetikk, stress, hormonelle faktorer, røyking, diabetes og mange flere. Det komplekse bildet gjør diagnose og behandling både mer omfattende så vel som utfordrende i forhold til andre tannbehandlinger.

1. Høy spesialist-kompetanse

En spesialist i tannkjøttsykdom har gjennomført 3 år utdanning i faget, i tillegg til den generelle tannlegeutdanning på 5 år. 

Dermed har spesialisten både dypere og brede innsikt i sykdommen, bakteriesammensetningen og sammenhengen mellom disse og omgivelsene, og hvordan sykdommen kan og bør behandles. Resultatet blir at du som pasient får skreddersydd den beste behandlingen og oppfølging, tilpasset dine forhold.

2. Stort behandlingsutvalg

Behandling av tannkjøttsykdommer er både komplisert og omfattende. Ofte vil den store og hele behandlingen bestå av flere mindre behandlinger der forskjellige alternativer foreligger. 

En spesialist i tannkjøttsykdommer er lært opp til å kunne utføre mange forskjellige behandlinger, og vil derfor kunne tilby beste behandling ut i fra lokale forhold og forskning generelt. 

Noen eksempler på slike behandlingsalternativer vil være omfattende rens, kirurgisk omfattende rens, vevsstyrt tilheling og ikke minst implantatbehandling. Resultatet blir at spesialisten kan velge blant flere prosedyrer til å behandle etter forhold hos deg.

3. Mer støtte fra Helfo

En tannkjøttspesialist har ikke bare flere rettigheter hos Helfo enn én almenntannlege, de får også bedre subsidiering av behandlingene de utfører. Med det blir flere av behandlingene rimeligere enn om én almenntannlege skulle utført dem. 

Eksempel på behandlinger der en spesialist får støtte og ikke én almenntannlege er implantatbehandling og omfattende rens med vevsstyrt tilheling.

4. Effektiv behandling

Ettersom en spesialist i tannkjøttsykdom har brukt 8 år på utdannelsen sin, er det ønskelig for de fleste å jobbe hovedsakelig med tannkjøttinfeksjoner.

 Arbeidsmengden innenfor ett og samme fagfelt gjør at erfaring, effektivitet og kompetanse økes betraktelig. Dette gjør at spesialisten vil utføre behandlinger med både høyere kvalitet og bedre presisjon. En vinn-vinn for begge parter.

5. Røykeslutt

Ettersom røyking påvirker utfallet ved tannkjøttsykdommen Periodontitt i stor grad bruker en spesialist mye tid på råd og veiledning i forbindelse med røykeslutt. 

Deres kompetanse på området er ikke bare omfattende men også oppdatert. Dette er noe de jobber med daglig ettersom slik veiledning og råd subsidieres delvis av Helfo, og det gjør det lettere å motivere pasienter på bakgrunn av dette. 

Spesialist innen tannkjøttsykdom | Esha

Vår spesialist innen tannkjøttsbehandling

Visste du at ca. 40% av alle  over 40 år opplever tannkjøttbetennelse i større eller mindre grad? Og i de senere år mistenker mange i faget at det sannsynligvis er  en sammenheng mellom sykdommer i tennene og andre lidelser. Sykdommen har derfor fått større betydning innenfor tannhelse og medisin generelt. Sykdom i tannkjøttet kan heldigvis behandles hos Kolbotn tannklinikk. 

Les mer om vår spesialist innen tannkjøttbetennelse.

Strålende fornøyd med Kolbotn Tannklinikk! Ambefales på det sterkeste! Jeg er egentlig ganske redd for tannlegen, men dette er utrolig flinke folk som tar utrolig godt vare på deg. Effektive, blide og veldig imøtekommende. Forklarer godt under veis. Kjenner nesten ikke at bedøvelse settes, helt magisk! Har ambefalt Kolbotn tannklinikk til alle venner og kjente!

Tanja Hoff

Kontakt oss

Tannlege på Kolbotn
Timebestilling telefon:
401 22 222

E-post:
Send epost

Tannlegevakt på Kolbotn:
401 22 222

Besøksadresse:
Sønsterudveien 32, 1412 Sofiemyr.

© Alle rettigheter: Kolbotntannklinikk – tannlege på Kolbotn